Ga naar de inhoud
Méér dan Taylor

Dartsrecord: Michael van Gerwen wint Premier League voor zevende keer

Michael van Gerwen heeft voor de zevende keer in zijn loopbaan de Premier League gewonnen. De nummer 3 van de wereld was in de Londense O2 Arena in de finale met 11-5 Gerwyn Price uit Wales de baas.

De Nederlander is door de zege recordhouder; hij wint zijn zevende Premier League-titel, en dat is er één meer Phil Taylor.

Hoog gemiddelde

In de finale kwam de Nederlander tot een gemiddelde van 105,43, Price noteerde een gemiddelde score van 99,5.

"We weten allemaal dat ik hier niet als favoriet begon", zei Van Gerwen (34) voor de camera bij Viaplay. "Om dan hier vandaag te winnen, onder deze omstandigheden en dat ik toch heb laten zien absoluut de beste te zijn, geeft heel veel voldoening. Na het WK is dit de belangrijkste titel voor spelers, ook voor mij."

Van Gerwen was eerder op de avond in de halve eindstrijd met 10-8 te sterk voor Michael Smith, Price liet Jonny Clayton met 10-2 kansloos.

"Het waren twee fantastische wedstrijden tegen twee jongens die uitzonderlijk in vorm zijn", ging de nummer 3 van de wereld verder.

'Doet veel met me'

"Dat ik op dit soort momenten kan toeslaan, daar ben ik echt heel blij mee. Dit zijn de mooiste titels die je kunt winnen, dat doet veel met me. Hier ben ik zestien tot zeventien weken per jaar voor van huis af. Ik ben een trotse man, want ik heb gevochten voor wat ik waard was vandaag. Je moet eerst weten hoe het is om te verliezen voordat je een groot kampioen kunt zijn."

Van Gerwen verloor begin dit jaar in de finale van het WK nog van Smith. Die eindstrijd werd in Alexandra Palace gespeeld, de finale van de Premier League in de O2 Arena.

De 34 jaar oude Van Gerwen ontving een cheque van 275.000 pond, omgerekend 316.000 euro. Hij won de Premier League ook in 2013, 2016, 2017, 2018, 2019 en 2022. In 2014 en 2015 was Van Gerwen finalist.

Bron: ANP