Ga naar de inhoud
Drie verdachten

Overval in huis Justin Kluivert: vriendin gewond, verdachten op de vlucht

Voetballer Justin Kluivert. Beeld © REX by Shutterstock

Voetballer Justin Kluivert is gisteravond beroofd in Spanje. Drie mannen vielen zijn huis in Betera, in de buurt van Valencia binnen en maakten meerdere voorwerpen buit. Dat bevestigt de Spaanse politie aan RTL Nieuws. Zijn vriendin en schoonmoeder waren thuis. De oud-Ajacied was in Mallorca ter voorbereiding van een uitwedstrijd die vanavond wordt gespeeld.

De overvallers, gekleed in donkere kleding en met capuchons op, drongen het huis afgelopen nacht binnen en zijn nog op de vlucht. Volgens de politie hebben zijn 'enkele voorwerpen' buitgemaakt. Spaanse media spreken van een waarde van 200.000 euro, maar dat heeft de politie niet bevestigd.

De vriendin van Kluivert was thuis toen de overval plaatsvond en raakte lichtgewond. Ook zijn schoonmoeder was thuis. Zij kwam net terug van het uitlaten van haar hond, toen de aanvallers tegelijk met haar binnenkwamen.

Het is nog niet bekend of Kluivert vanavond gaat spelen.

Voetballer
Lees ook:
Voetballer Aubameyang overvallen in huis bij Barcelona

Eerder overvallen voetballers:

  • Gerard Piqué in 2018 in Barcelona: hij was aan het voetballen, waardoor de daders wisten dat hij niet thuis was. De overvallers maakten 500.000 euro buit.
  • Kevin-Prince Boateng in 2019: Boateng speelde ook bij Barcelona en werd overvallen terwijl hij aan het voetballen was tegen Valladolid. Bij deze overval zou het gaan om een buit van 400.000 euro.
  • Carlo Ancelotti in 2021: hij was trainer van Real Madrid en werd overvallen terwijl hij aan het werk was met zijn club.

Bij voetballers gaat het wat de buit betreft vrijwel altijd om dure horloges, juwelen en contant geld.