Ga naar de inhoud
Ontknoping

Heracles kampioen eerste divisie na winst op Jong Ajax

Samuel Armenteros van Heracles viert de 1-0 Beeld © ANP

Heracles Almelo is kampioen geworden in de eerste divisie. In de allerlaatste speelronde wonnen de Almeloërs met 2-0 van Jong Ajax. Concurrent PEC Zwolle won ook, maar niet met voldoende verschil om het betere doelsaldo van Heracles te overtreffen.

Voor promotie maakte het overigens niet uit. Beide ploegen waren al zeker van promotie naar de eredivisie, omdat zowel de nummer 1 als de nummer 2 promoveert. 

Ontknoping

PEC Zwolle ging dit seizoen lange tijd riant aan kop in de eerste divisie, maar verspeelde de laatste weken steeds vaker punten, waardoor Heracles week na week dichterbij kroop. Het resulteerde in een spannende ontknoping op de allerlaatste speeldag. De twee ploegen hadden evenveel punten, maar Heracles had wel een beter doelsaldo.   

Heracles
Lees ook:
Heracles Almelo keert na een jaar terug in Eredivisie

Het zorgde ervoor dat Heracles het in eigen hand had: als de ploeg zou winnen van Jong Ajax, in het eigen stadion nog wel, was het kampioenschap wel zeker.

Spanning

Of het door de spanning kwam is niet duidelijk, maar de ploeg begon bepaald niet best. Tegenstander Jong Ajax dicteerde het spel en verdiende de voorsprong, maar het was Heracles dat halverwege de eerste helft op 1-0 kwam via Armenteros.

De openingstreffer werkte klaarblijkelijk bevrijdend, want daarna kwam Heracles beter in het spel. Toch duurde het tot de 70ste minuut voordat de wedstrijd beslist werd, toen Schoofs de 2-0 binnenschoot en het kampioenschap zo goed als zeker stelde.

Smetje was dat de wedstrijd meteen daarna stilgelegd moest worden, omdat er bier op het veld was gegooid door juichende supporters.   

Na een korte afkoelingsperiode ging het spel verder en speelde Heracles probleemloos naar de titel. Concurrent PEC deed in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport Zwolle wat het kon door diep in blessuretijd te winnen (2-3) en daarmee de druk nog bij de Almeloërs te leggen. Heracles bleef echter eenvoudig overeind en het bleef 2-0.  

Het is de vierde keer in de clubgeschiedenis dat de ploeg kampioen wordt in de eerste divisie. De laatste keer was in 2005, waarna de ploeg tot de degradatie van vorig jaar uitkwam in de eredivisie. 

Bron: RTL Nieuws