Ga naar de inhoud
Gestart van plek 9

Max Verstappen wint in Miami na sensationele inhaalrace

Beeld © ANP

Max Verstappen heeft de vijfde Grand Prix van het seizoen gewonnen na een sensationele inhaalrace. Verstappen moest door een mislukte kwalificatie starten vanaf plek negen, maar vloog de rest van het veld voorbij in de openingsfase.

Al na 15 van de 57 rondjes reed hij op plek drie. Vijf rondes later ging hij al aan de leiding. 

De inhaalrace in het begin was des te opmerkelijker omdat Verstappen als enige was gestart op een setje harde banden. Die bandensoort gaat weliswaar wat langer mee, waardoor Verstappen zijn pitstop kon uitstellen, maar zou ook veel langzamer moeten zijn. In theorie althans, want in de praktijk was daar niets van te merken.

Schijnbaar moeiteloos

Verstappen was veel sneller dan de rest en schoof schijnbaar moeiteloos naar voren tot plek twee. Op die plek reed hij kort achter zijn teamgenoot Sergio Perez, die vanaf pole was vertrokken. Tot een inhaalactie kwam het niet, want Perez werd naar de pits geroepen voor nieuwe banden, terwijl de Nederlander nog een flink stuk kon blijven doorrijden.   

Inhaalrace
Lees ook:
Inhaalrace voor de boeg: Verstappen start vanaf plek negen in Miami

Op dat moment waren er pas twintig rondes gereden. Verstappen reed er nog eens meer dan 26 door, voordat hij zijn banden liet verwisselen. Tot dat moment had hij nog niets aan snelheid hoeven in te boeten, waardoor hij na zijn pitsstop vlak achter Perez terug de baan op kwam. Omdat hij op snellere verse banden reed, was hij er binnen een ronde alweer voorbij.

Straatlengte   

Probleemloos reed Verstappen naar de finish, op enige afstand gevolgd door zijn teamgenoot. De rest van het veld volgde op een straatlengte. Fernando Alonso kwam in de Aston Martin als derde over de finish. 

De race toonde opnieuw aan dat de Red Bull-wagens dit seizoen een klasse apart zijn. Alle vijf races werden gewonnen door of Verstappen (drie keer) of Perez. En in vier van die vijf races was de nummer twee-positie ook voor het team.