Ga naar de inhoud
Sport

'Alles zat tegen' bij De Vries in chaos van GP Australië

Nyck de Vries keek beteuterd na de Grote Prijs van Australië. De Friese coureur, die bij AlphaTauri bezig is aan zijn debuutseizoen in de Formule 1, haalde de finish niet. Bij de tweede herstart, op drie ronden voor het einde, werd hij van de baan gereden en was zijn race voorbij. "Alles zat tegen", zei hij bij Viaplay.

De Vries koos voor een andere bandenstrategie dan zijn concurrenten en dat leek goed uit te pakken. Na de start rukte hij op van de vijftiende naar de twaalfde plaats. Maar toen na negen ronden de race voor de eerste keer werd stilgelegd en vrijwel al zijn concurrenten een 'gratis' pitstop maakten en van banden konden wisselen, was De Vries zijn voordeel kwijt. Kort daarna kreeg hij in de race een tik van achteren, waarna zijn auto zelfs even met vier wielen van de baan kwam.

"Als die rode vlag er niet was geweest, had de race er heel anders uitgezien. Na die tik was mijn voorvleugel ontzet en kon ik niet meer zoveel doen. Ik verloor veel tijd en reed achteraan", vertelde De Vries. "Bij de tweede herstart kwam ik in aanraking met Logan Sargeant, ik kon daar verder weinig aan doen. Mijn strategie was niet fout, maar het pakte helemaal verkeerd uit. Kennelijk zat ik vandaag in de hoek waar de klappen vallen."

Bron: ANP