Ga naar de inhoud
Sport

Verstappen is veruit de snelste, maar worstelt met de banden

Max Verstappen veroverde voor het eerst in zijn carrière poleposition in de Grote Prijs van Australië. Hij deed dat met een superrondje in de kwalificaties op het circuit van Melbourne, waarmee hij veruit de snelste was. "Die ronde voelde wel heel goed aan", zei de regerend wereldkampioen in de Formule 1 bij Viaplay.

"Maar het kan altijd beter", voegde hij er meteen aan toe. "Het is lastig op deze baan om de banden goed te krijgen. Dat ligt aan het asfalt. Ik heb alles geprobeerd om beter grip te voelen, maar ik houd constant het gevoel dat het gewoon niet 100 procent is."

Desondanks begrijpt Verstappen dat hij ook het derde raceweekeinde van dit seizoen dominant oog in de Red Bull en dat hij zondag als favoriet voor de overwinning van start gaat. "Het doel is om gelijk weg te rijden bij de rest, maar dan moet nog wel eerst de start goed zijn", aldus Verstappen, die tijdens de kwalificatie nog wel even mopperde over het stroeve schakelen. "Het terugschakelen kan beter. Dat is altijd al een dingetje geweest bij ons, dus ik blijf daarop hameren. Maar zorgen over de betrouwbaarheid heb ik niet."

Perez in de grindbak

Verstappen reed tijdens de kwalificatie ook nog bijna een vogel aan, die over het asfalt trippelde. "Die was bijna dood, maar ik kon er gelukkig nog net omheen rijden."

De Nederlander heeft zondag in de race weinig te duchten van zijn teamgenoot Sergio Pérez, die de vorige race in Saudi-Arabië won en tweede staat in het kampioenschap met 1 punt minder dan Verstappen. De Mexicaan gleed in de eerste van de drie kwalificatiesessies (Q1) rechtdoor in een bocht en belandde in de grindbak. Hij moet zondag achteraan starten.

"Zeer teleurstellend", zei Pérez over zijn mislukte optreden. Hij had het moeilijk op de baan in Melbourne, want in de derde vrije training miste hij ook voortdurend bochten. "Ik treed niet in details, maar er is een probleem en dat moeten we snel oplossen."

Bron: ANP