Ga naar de inhoud
Sport

IOC besluit niet voor eind juli over deelname Russen aan Spelen

LAUSANNE (ANP/DPA) - Het Internationaal Olympisch Comité beslist op z'n vroegst eind juli over een mogelijke deelname van atleten uit Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen van Parijs. De beslissing over deelname valt pas na de formele uitnodiging van de atleten aan de Spelen één jaar voor de openingsceremonie. Die staat gepland voor 26 juli 2024.

IOC-voorzitter Thomas Bach zei donderdag op de persconferentie waarmee hij het driedaagse bestuursoverleg in Lausanne afsloot, dat de beslissing waarschijnlijk pas na de zomer zal worden genomen, omdat het vraagstuk "heel complex" is.

Het IOC riep de internationale sportbonden dinsdag op om, onder voorwaarden, individuele sporters uit Rusland en Belarus weer toe te laten. Zowel vanuit Rusland als het door oorlog geteisterde Oekraïne kwamen afkeurende reacties op de oproep van het IOC. Politici onder meer uit Polen, Duitsland en Tsjechië leverden ook felle kritiek op het voorstel. Bach verweet de politici op zijn beurt van overheidsbemoeienis en van het hanteren van een dubbele standaard.

Bron: ANP