Ga naar de inhoud
Sport

Inkomsten Europees duel Trabzonspor naar overlevenden aardbeving

Voetbalclub Trabzonspor zal de opbrengst van de kaartverkoop voor het Europese duel met het Zwitserse FC Basel doneren aan overlevenden van de aardbevingen in Turkije. De club speelt donderdag een thuiswedstrijd in de tussenronde van de Conference League. Voorzitter Ahmet Agaoglu hoopt een kleine 40.000 toeschouwers te mogen begroeten.

Vorige week maandag voltrok zich een ramp in het zuid-oosten van Turkije en in Syrië. Na twee zware aardbevingen en een aantal naschokken ligt het aantal doden boven de 40.000. In Turkije werden sindsdien alle sportcompetities stilgelegd, maar het Europese duel van Trabzonspor gaat door. Volgens Agaoglu zal de voorzitter van de Turkse voetbalbond Mehmet Büyükeksi het duel bezoeken, net als de meeste voorzitters van de andere clubs. Zij willen zo de eenheid onderstrepen. "Deze wedstrijd is een wedstrijd voor Turkije", aldus Agaoglu.

De club meldde ook dat ze speelgoed inzamelt voor kinderen die de aardbevingen hebben overleefd. Dat zal voor het stadion worden verzameld en daarna naar het rampgebied worden gebracht.

Bron: ANP