Ga naar de inhoud
Auto AlphaTauri

Nyck de Vries rijdt Formule 1 in 'Nederlandse kleuren'

Nyck de Vries (links) bij de auto van Alpha Tauri. Beeld © Red Bull Content Pool

AlphaTauri heeft in New York de nieuwe kleuren van de nieuwe de auto voor de Formule 1 gepresenteerd. Er is aan de buitenkant sprake van een ietwat veranderd kleurenpatroon: het zijn de kleuren van de Nederlandse vlag.

Er zijn wat rode tinten toegevoegd, mede vanwege de komst van een belangrijke nieuwe sponsor. Voor de renstal rijdt de Nederlander Nyck de Vries, die aan zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport begint, samen met zijn Japanse teamgenoot Yuki Tsunoda.

Tegen de NOS vertelt De Vries erover: "Ja, het zijn natuurlijk mooie kleuren. Onze Nederlandse driekleur. Ik vind het supergaaf."

Testen

"We hadden het al gezien en zijn blij dat we het nu met jullie kunnen delen", zo sprak De Vries op social media van zijn team de fans toe, terzijde gestaan door Tsunoda. "Wij vinden het mooi", bekende hij daarbij mede namens de Japanner. De auto wordt in de komende week voor de eerste keer op de baan uitgetest.

Nyck
Lees ook:
Nyck de Vries 'blij en dankbaar' voor plek in Formule 1 in 2023

AlphaTauri wil zich dit jaar revancheren voor een tegenvallend afgelopen seizoen. Teambaas Franz Tost verwacht veel van Nyck de Vries.

Volgens de Oostenrijker moet de 28-jarige Nederlander al snel mee kunnen doen om de punten, na zijn indrukwekkende eerste optreden in de Formule 1 vorig seizoen. Verder roemt Tost de technische kennis van De Vries, die dit jaar voor het eerst een vast stoeltje heeft in de raceklasse.

Technisch

De Vries is volgens zijn teambaas een van de beste coureurs als het gaat om het begrijpen van de technische kant van de auto. "Toen hij eind vorig seizoen al in onze auto reed, gaf hij de technici al goede feedback. Hij zal snel aan de auto gewend zijn", zei Tost bij de presentatie.

Het nieuwe seizoen begint op 5 maart in Bahrein met de eerste grand prix. 

Bron: ANP