Ga naar de inhoud
Rentree Pröpper

Vitesse laat in slotfase overwinning glippen bij FC Emmen

Melle Meulensteen zet Mark Diemers de voet dwars. Beeld © ANP / Cor Lasker

Vitesse heeft in de slotfase een zege uit handen gegeven bij FC Emmen (2-2). Daarmee verzuimde de ploeg van trainer Phillip Cocu om verder afstand te nemen van de degradatiezone. Het verschil met nummer 16 Emmen blijft 4 punten.

Middenvelder Davy Pröpper stond voor het eerst sinds zijn rentree op de voetbalvelden in de basis bij Vitesse en speelde 70 minuten mee. De van PSV teruggekeerde Marco van Ginkel bleef op de bank.

Manhoef scoort weer

Vitesse-middenvelder Kacper Kozlowski brak de wedstrijd na ruim een halfuur open met een hoge steekpass op Million Manhoef, die de bal goed aannam en rustig afrondde. Het was voor clubtopscorer Manhoef zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen.

Door weer matig verdedigen van de thuisploeg kwam Vitesse vijf minuten later op een ruimere voorsprong. Rechtsback Carlens Arcus kreeg de bal vanuit de lucht aangespeeld en passeerde doelman Mickey van der Hart in de korte hoek.

PSV
Lees ook:
PSV verder in de problemen na nederlaag bij FC Emmen

De Arnhemmers leken Emmen daarmee de hoop op een punt te hebben ontnomen, maar een doelpunt van de Fin Jasin-Amin Assehnoun vlak voor rust veranderde dat. Vitesse verdedigde slecht uit en ook doelman Kjell Scherpen zag er niet goed uit.

Emmen drong in de tweede helft aan, maar kwam pas in de 87e minuut tot scoren. Verdediger Dominik Oroz liep een voorzet van invaller Ole Romeny in zijn eigen doel.