Ga naar de inhoud
Na ontslag Alfred Schreuder

Ajax beëindigt dramatische reeks na trainerswissel

Beeld © ANP

Ajax heeft zijn dramatische reeks van zeven competitiewedstrijden zonder overwinning beëindigd. In de uitwedstrijd tegen Excelsior speelde Ajax onder interim-trainer John Heitinga nog steeds niet sprankelend, maar won uiteindelijk wel afgetekend met 1-4.

Donderdag ontsloeg Ajax trainer Alfred Schreuder. John Heitinga, trainer van Jong Ajax, werd in ieder geval voor deze wedstrijd doorgeschoven naar het eerste. 

Ajax
Lees ook:
Ajax ontslaat trainer Schreuder na lange reeks zonder overwinning

Toch is het lek bij de Amsterdammers nog geenszins boven. Zeker in de eerste helft was de Rotterdamse thuisploeg de bovenliggende partij, maar de Amsterdammers leidden bij rust wel met 1-2, dankzij Davy Klaasen en Tadic.

Counters

Na rust kreeg Ajax meer grip op de gevaarlijke counters van Excelsior. In het laatste half uur liep Ajax vervolgens alsnog gedecideerd uit naar 1-4.    

Ajax stijgt dankzij de zege naar de vierde plek en heeft na negentien speelronden een achterstand van 5 punten op koploper Feyenoord.

Trainer
Lees ook:
Trainer Heitinga leidt na ontslag Schreuder training van Ajax

Heitinga bracht als interim-trainer enkele wijzigingen aan in de basiself. Hij slachtofferde Calvin Bassey, die de laatste tijd te maken veel kritiek kreeg vanwege zijn beperkte voetballende kwaliteiten. Owen Wijndal startte in de basis als linkervleugelverdediger, pas voor de vijfde keer dit seizoen in de Eredivisie.

Ook Brian Brobbey was zijn plek kwijt. Aanvoerder Dusan Tadic kreeg de kans als spits en Mohammed Kudus als rechtsbuiten.

Bron: RTL Nieuws
Meer over