Ga naar de inhoud
Sport

Negenvoudig winnaar Djokovic opnieuw naar finale Australian Open

Tennisser Novak Djokovic heeft in Melbourne de finale van de Australian Open bereikt. De nummer 5 van de wereld was in drie sets te sterk voor de Amerikaan Tommy Paul. Het werd 7-5 6-1 6-2 voor Djokovic, die vooral in de eerste set nog in het ritme moest komen.

De Serviër kwam daarin op een 5-1 voorsprong, maar gaf die uit handen nadat Paul zijn service had gebroken. De Amerikaan kwam terug tot 5-5, waarna Djokovic de set alsnog naar zich toe trok. In de tweede en derde set kende Djokovic nauwelijks meer problemen. De 35-jarige Serviër is nu 27 partijen op rij ongeslagen op de Australian Open.

Djokovic, negenvoudig winnaar van het toernooi in Melbourne, jaagt op zijn 22e grandslamtitel. Vorig jaar mocht Djokovic niet meedoen aan de Australian Open, omdat hij zich niet wil laten vaccineren tegen het coronavirus.

In de finale neemt Djokovic het zondag op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, die in de halve finale in vier sets te sterk was voor de Rus Karen Chatsjanov (7-6 (2) 6-4 6-7 (6) 6-3). De 24-jarige Griek staat voor de tweede keer in de finale van een grandslamtoernooi. In 2021 bereikte hij de finale van Roland Garros, waarin hij het in vijf sets moest afleggen tegen Djokovic.

Bron: ANP