Ga naar de inhoud
Eredivisie

Positie trainer Schreuder wankelt na gelijkspel Ajax tegen laagvlieger Volendam

Ajax-trainer Alfred Schreuder, die al maanden onder vuur ligt. Beeld © ANP

De positie van trainer Alfred Schreuder is nog verder onder druk komen te staan na het gelijkspel vanavond van Ajax tegen FC Volendam. In de Johan Cruijff Arena kwamen de Amsterdammers tegen de nummer 15 van de eredivisie niet verder dan 1-1.

Het was Damon Mirani die, tegen alle verhoudingen in, Volendam in de 59ste minuut aan de leiding hielp na een hoekschop van oud-Ajacied Carel Eiting. In de fase van pompen of verzuipen die daarna aanbrak, wist Mohammed Kudus voor Ajax dan toch de ban te breken. In de 80ste minuut maakte hij de 1-1 op aangeven van de boomlange Lorenzo Lucca.

Zeven duels zonder winst

Ajax heeft nu zeven competitieduels op rij niet gewonnen. De laatste zege dateert van 22 oktober vorig jaar bij RKC Waalwijk (4-1). De laatste keer dat de club in de eredivisie zeven wedstrijden op rij niet wist te winnen, was in het seizoen 1964-'65 onder trainer Rinus Michels.

De supporters van Ajax hadden de thuiswedstrijd aangegrepen om hun onvrede te uiten over de situatie bij de club. Ze gaven gehoor aan een oproep van de F-side en zwaaiden in de vijfde minuut van het duel met witte zakdoekjes.

Schreuder
Lees ook:
Schreuder kondigt wijzigingen in technische staf Ajax aan

De supporters van de F-Side, verzameld achter een van de doelen, zongen luidkeels 'Schreuder rot op'. Ook fans op andere tribunes wapperden met witte zakdoekjes. De F-side had alle Ajax-fans via sociale media opgeroepen om te protesteren. "Helaas heeft Ajax op dit moment last van een zware griep. Neem dus je witte zakdoek mee", schreef de harde supporterskern van Ajax op sociale media.

Steun voor Daley Blind

Supporters schreeuwen al weken om het vertrek van trainer Alfred Schreuder. Ze zijn ook ontevreden over de directie en zongen in de openingsfase van het duel de naar Bayern München vertrokken Daley Blind toe.