Ga naar de inhoud
Sport

Ongeplaatste Linette derde halvefinalist op Australian Open

De ongeplaatste Magda Linette heeft verrassend de halve finale in het damesenkelspel van de Australian Open bereikt. De 30-jarige Poolse, die voor het eerst in haar carrière in de kwartfinale van een grand slam stond, versloeg in twee sets de als 30ste geplaatste Karolina Pliskova: 6-3 7-5.

Pliskova werd vooraf de beste kansen toegedicht om als derde vrouw de halve finale van het toernooi te bereiken. De 30-jarige Tsjechische, in 2017 nog kortstondig nummer 1 van de wereld, won immers zeven van de negen eerdere ontmoetingen met Linette. Pliskova was echter gewaarschuwd voor de goede vorm van Linette, die in de vorige ronde had afgerekend met de als vierde geplaatste Française Caroline Garcia.

Linette voegde zich in ieder geval vrij eenvoudig bij de twee al eerder bekend geworden halvefinalisten: de als 22ste geplaatste Elena Rybakina uit Kazachstan en de als 24ste geplaatste Victoria Azarenka uit Belarus. Linette's tegenstander in de halve finale komt voort uit de wedstrijd tussen de als vijfde geplaatste Aryna Sabalenka uit Belarus en de Canadese Donna Vekic.

Bron: ANP