Ga naar de inhoud
Sport

Draper verrast Chatsjanov op tennistoernooi Adelaide

Het Britse talent Jack Draper heeft de halve finales bereikt van het tennistoernooi van Adelaide. Draper, op de Australian Open volgende week de eerste tegenstander van de Spanjaard Rafael Nadal, verraste de Russische nummer 3 van de plaatsingslijst Karen Chatsjanov: 6-4 7-6 (3). Vorige week was de Rus op dezelfde plek, in het eerste van twee voorbereidingstoernooien, nog te sterk geweest voor de 21-jarige Brit.

Draper verzuimde bij 6-5 de partij uit te serveren, maar was in de tiebreak alsnog te sterk voor de Rus, die 20e staat op de wereldranglijst. Hij neemt het voor een plek in de finale op tegen de Zuid-Koreaan Kwon Soon-woo.

In het dubbeltoernooi in Adelaide bereikten twee Nederlanders de halve finales. Wesley Koolhof deed dat met de Brit Neal Skupski door de Mexicaan Santiago González en de Fransman Edouard Roger-Vasselin te verslaan. Jean-Julien Rojer versloeg met zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador de Colombianen Juan Sebastián Cabal en Robert Farah. Koolhof en Rojer ontlopen elkaar nog in de halve finales.

Bron: ANP