Ga naar de inhoud
Voor het eerst in de Eredivisie

Feyenoord kiest voor netten rond veld tijdens Klassieker

Feyenoord hangt tijdens de komende thuiswedstrijd tegen rivaal Ajax netten op rond het hele veld. Zo moet worden voorkomen dat supporters voorwerpen op het veld gooien. "Alternatieven zijn serieus overwogen, maar er is uiteindelijk gekozen voor het afnetten van het speelveld", maakt de koploper van de Eredivisie bekend. Het is voor het eerst dat er in de Eredivisie netten rond het veld worden gehangen.

De vergaande maatregel is genomen om ervoor te zorgen dat de wedstrijd normaal kan doorgaan, laat een woordvoerder van Feyenoord weten. "Het is fantastisch dat we teruggaan naar het spelen van een Klassieker met publiek, maar je wil dat het een sportieve wedstrijd is. Daarom voelen we ons genoodzaakt tot deze maatregel."

Recordboete
Lees ook:
Recordboete Australische club voor supportersgeweld

Televisiezender ESPN, die de wedstrijd zoals gebruikelijk uitzendt, vindt het 'betreurenswaardig' dat de maatregel moet worden genomen. "Maar de veiligheid staat voorop. Dat het impact gaat hebben op de kijkervaring is onontkoombaar." Een woordvoerder van de zender laat weten druk met Feyenoord bezig te zijn om te kijken hoe de wedstrijd met netten kan worden georganiseerd met zo min mogelijk last voor de kijker.

Geen supporters

De afgelopen twee jaar konden vanwege coronabeperkingen geen supporters bij de wedstrijd tegen Ajas in De Kuip zijn. Dit is de eerste wedstrijd tussen de twee rivalen in Rotterdam met thuispubliek sinds de gevoelige overstap van Steven Berhuis van Feyenoord naar Ajax.

Ook
Lees ook:
Ook koploper Feyenoord verspeelt punten bij herstart competitie

De kaartverkoop voor de Klassieker van 22 januari begint zaterdagochtend. Het is nog niet duidelijk of het ophangen van de netten gevolgen heeft voor het aantal kaarten dat beschikbaar is. Fans van Ajax zijn hoe dan ook niet welkom vanwege eerdere ongeregeldheden.