Ga naar de inhoud
Derby der lage landen

Michael van Gerwen voor zesde keer in finale WK darts: 'Ik sta lekker te spelen'

Beeld © PA Images / Alamy - Sport

Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen heeft de zesde keer de finale van het WK-darts gehaald. Mighty Mike versloeg de Belg Dimitri Van den Bergh met 6-0. "Ik mag niet klagen", glunderde Van Gerwen na de halve finale.

Van Gerwen mag het in de finale opnemen tegen Michael Smith. De Engelsman rekende in de halve finale af met Gabriel Clemens. In 2019 verloor Smith van Van Gerwen in de finale. Morgen treffen ze elkaar weer.

Van
Lees ook:
Van Gerwen vol vertrouwen, maar waakt op WK ook voor overmoed

Van Gerwen veroverde de wereldtitel ook in 2014, 2017 en 2019.

Negen keer maximale score

Van Gerwen besloot de halve finale met een gemiddelde van ruim 108 punten. Hij gooide negen keer de maximale score van 180 en finishte eenmaal met een indrukwekkende score van 170.

De drievoudig wereldkampioen gunde zijn Belgische tegenstander slechts een paar kansen. Maar Van den Bergh bleek niet in staat om die te benutten. Van Gerwen creëerde acht kansen om een leg met 'dubbel zestien' uit te gooien. Hij verzilverde er zeven.

'Fantastisch gespeeld'

"Ik stond fantastisch te spelen", zei Van Gerwen na de halve finale voor de camera van Viaplay. "Ik stond er ook op de momenten dat het er echt omging. Ik heb hem de hele wedstrijd heel veel pijn gedaan."

Van Gerwen kijkt met een goed gevoel vooruit naar de finale tegen Smith. "Ik sta gewoon lekker te spelen. Ik ben hier nog niet klaar. Ik heb er heel veel zin in."