Ga naar de inhoud
Sport

NAC ontslaat trainer Molenaar en zet Lokhoff voor de groep

NAC Breda heeft trainer Robert Molenaar ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten in de eerste seizoenshelft. NAC won slechts zes van de achttien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en staat op de veertiende plaats. Clubicoon Ton Lokhoff, die assistent van Molenaar was, staat voorlopig voor de groep.

Molenaar ondertekende afgelopen zomer een contract voor een jaar als hoofdtrainer in Breda. De 53-jarige Noord-Hollander, oud-profvoetballer van onder meer FC Volendam en Leeds United, maakte bij NAC promotie van de Onder 21 naar de hoofdmacht.

Na een half jaar als hoofdtrainer moet Molenaar echter vertrekken, omdat er volgens NAC binnen de organisatie "onvoldoende vertrouwen" in hem is. "Er is, als gevolg van het vertoonde spel en de geleverde resultaten in de eerste seizoenshelft, te weinig draagvlak voor Molenaar als succesvol technisch verantwoordelijke bij het eerste elftal gedurende de tweede seizoenshelft. In dat deel van de competitie wil NAC deelname aan de play-offs afdwingen."

Bron: ANP