Ga naar de inhoud
Begeerd door veel clubs

Cody Gakpo per direct van PSV naar Liverpool: 'Recordtransfer'

Gakpo op het WK in Qatar. Beeld © ANP

PSV-aanvaller Cody Gakpo heeft zijn droomtransfer binnen. PSV heeft een akkoord bereikt met Liverpool, de club waar ook Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk onder contract staat. Dat meldt de Eindhovense club op Twitter.

Gakpo (23) maakte indruk op het WK waar hij drie keer scoorde voor Oranje. Hij vertrekt per direct naar Engeland waar hij, zo meldt PSV 'de noodzakelijke formaliteiten voor het afronden van de transfer zal ondergaan'.

Recordtransfer

De directie van PSV rondde de transfer op tweede kerstdag af en heeft Gakpo toestemming gegeven om naar Engeland af te reizen. Gakpo werd door diverse grote clubs begeerd, zoals Manchester United, Bayern Munchen en Real Madrid, maar het werd dus de club uit Liverpool. 

Liverpool betaalt naar verluidt zo'n 42 miljoen euro voor de aanvaller. Dat bedrag zou kunnen oplopen naar ruim 55 miljoen euro. De clubs bevestigen dit bedrag niet. "Maar dit is een recordtransfer voor PSV", zegt algemeen directeur Marcel Brands er wel over.

Laatste wedstrijd tegen AZ

Gakpo blijkt nu op 12 november tegen AZ (0-1) zijn laatste wedstrijd voor PSV te hebben gespeeld. De geboren Eindhovenaar debuteerde op 25 februari 2018 als invaller in de hoofdmacht van de Eindhovenaren in een uitwedstrijd tegen Feyenoord. In het seizoen 2018-2019 kwam hij tot zestien optredens in het eerste elftal, meestal als invaller. Bij Jong PSV scoorde hij dat seizoen nog tien keer in elf wedstrijden.

Inmiddels staan er 106 eredivisieduels achter Gakpo's naam waarin hij 36 keer scoorde. Met negen doelpunten is hij nu nog topscorer van de eredivisie.