Ga naar de inhoud
Overrompeld in beginfase

Marokkaans sprookje strandt in halve finale: titelverdediger Frankrijk te sterk

Het WK zit erop voor Marokko. De 'Leeuwen van de Atlas' kwamen in de halve finale niet voorbij regerend wereldkampioen Frankrijk.

Marokko werd in de beginfase overrompeld door de Fransen, die al in de vijfde minuut op voorsprong kwamen via Theo Hernandez, die de eerste de beste kans direct binnenschoot. 

Snelle beslissing

Marokko koos vervolgens voor de aanval, maar echt gevaarlijk werd de ploeg nauwelijks. Frankrijk, dat kon loeren op de counter, had de beste kansen om de wedstrijd al snel te beslissen. Een keer werd de paal geraakt door Giroud en later kwamen ook Mbappé en opnieuw Giroud net tekort. 

Het
Lees ook:
Het geheime WK-wapen van Marokko: de moeders houden het moreel hoog

Pas in de blessuretijd van de eerste helft liet Marokko zien wat het aanvallend in huis heeft. El Yamiq was dicht bij de gelijkmaker met een schitterende omhaal, maar nu bracht de paal redding voor de Fransen. 

Afhouden

Na rust bleef Marokko aandringen en nu stichtten de aanvallen wel daadwerkelijk gevaar. Frankrijk kon niet veel meer dan afhouden en hopen dat de Marokkaanse storm wat zou luwen.

Dat gebeurde pas tien minuten voor tijd, toen Randal Kolo Muan aan het einde stond van een sterke Franse aanval en eenvoudig de 2-0 binnenschoot. Het duurde tot in de blessuretijd voordat Marokko zich daarvan had herpakt, maar toen was het te laat.

Frankrijk treft in de finale het Argentinië van Lionel Messi, dat gisteren in de andere halve finale overtuigend afrekende met Kroatië.  

Marokko, de eerste Afrikaanse halvefinalist ooit op een WK, voetbalt zaterdag tegen Kroatië om de derde plaats. Hoe die wedstrijd ook afloopt, het kan bijna niet anders dan dat bondscoach Walid Regragui en zijn spelers met een trots gevoel het nieuwe jaar ingaan.

Marokko won op het WK een poule met Kroatië, België en Canada en schakelde Spanje en Portugal uit in respectievelijk de achtste finale en kwartfinale.

Argentinië
Lees ook:
Argentinië is Kroatië overtuigend de baas en plaatst zich voor WK-finale