Ga naar de inhoud
Training met reserves

'Meedogenloos Oranje' bereidt zich na winst op de VS voor op volgende ronde

Trainingssessie van het Nederlands elftal. Beeld © ANP / Koen van Weel

Oranje kwam volgens critici aan het begin van het WK moeizaam uit de startblokken, nu het Nederlands elftal in de kwartfinale staat, zijn er ook positieve geluiden. Vooral Denzel Dumfries kan op complimenten rekenen. Hoe bereidt het team zich voor op de volgende fase?

'Meedogenloos Oranje' was in de groepsfase de meest efficiënte ploeg, volgens Arsène Wenger, hoofd internationale voetbalontwikkeling bij de FIFA. Het elftal had slechts 1,6 pogingen op doel nodig voor een doelpunt. Daarmee eindigt Oranje bovenaan de lijst wat efficiëntie betreft.

Wenger vindt het knap dat Louis van Gaal met het Nederlands elftal de kwartfinales van het WK heeft bereikt. "Hij krijgt het toch weer voor elkaar", zei de 73-jarige Fransman, oud-coach van Arsenal. Wenger en Van Gaal - als coach van Manchester United - werkten gedurende twee jaar gelijktijdig in de Premier League, van 2014 tot 2016.

Trainingen weer van start

Het team zit ondertussen niet stil. Vanochtend zijn de trainingen weer begonnen in Doha. De reserves van de afgelopen wedstrijd trainen met Van Gaal, terwijl de basisspelers rust krijgen. Zij volgen de training vanaf een hometrainer.

Buitenlandse
Lees ook:
Buitenlandse media: 'Oranje mag dromen van wereldtitel'

Stefan de Vrij volgt een aangepast programma. Hij is dit WK nog niet in actie gekomen vanwege lichte klachten.

Feestelijke ontvangst

De overwinning van gisteren leverde het team van Van Gaal een feestelijke ontvangst op in het spelershotel. Ze werden opgewacht door personeelsleden die een erehaag vormden en met oranje vlaggetjes zwaaiden. De spelers dansten door de lobby.

De bondscoach genoot zichtbaar van de feestelijke ontvangst en filmde het feestje lachend met zijn telefoon.

Vrijdagavond is Nederland weer aan de beurt, met Argentinië als tegenstander in de kwartfinales van het WK. Lionel Messi en zijn ploeggenoten versloegen zaterdagavond Australië (2-1) in de achtste finale.

'Van Gaal gaat ons de wereldbeker geven'

00:40
Uitzinnige Oranjefans in Qatar.