Ga naar de inhoud
'Je hebt geluk'

Veldbestormer WK trof Infantino na arrestatie: 'Misschien kan ik je helpen'

Veldbestormer Mario Ferri bij het WK in Qatar. Beeld © Odd Andersen / AFP

Mario Ferri, de veldbestormer die tijdens de WK-voetbalwedstrijd Portugal-Uruguay met een regenboogvlag over het veld rende, werd dankzij FIFA-president Gianni Infantino vrijgelaten. "Je hebt geluk, je mag weer gaan."

Ferri vertelt aan het Duitse nieuwsmedium Bild over de ontmoeting: "Ik zag een kale, goed geklede man op me afkomen. Toen hij dichterbij kwam, kon ik nauwelijks geloven dat het daadwerkelijk Gianni Infantino was."

Vorige WK's

Infantino zei hem te herkennen van het WK in Zuid-Afrika in 2010. Dat kan kloppen, aangezien Ferri zowel in 2010 als in 2014 (Brazilië) het veld op stormde tijdens WK-wedstrijden.

Veldbestormer
Lees ook:
Veldbestormer Mario krijgt geen straf van FIFA én mag in Qatar blijven

Volgens Ferri maakte Infantino nog een grapje tijdens de ontmoeting: "Waarom zoek je geen vriendin, in plaats van dit soort fratsen uit te halen?" Hij kon er wel om lachen en verontschuldigde zich voor zijn actie. Ook maakte hij zelf nog de vergelijking met verstoppertje, maar dan één tegen duizend.

Na de grappen heen en weer zou Infantino hebben gezegd: "Oké, misschien kan ik je helpen." Volgens Ferri liep hij een andere kamer in en toen hij terugkwam noemde hij de veldbestormer een gelukkige man. Hij mocht weer gaan.

Op Twitter staan video's van Ferri in actie tijdens het WK.

Bekijk ook: Omstreden OneLove-band wordt bij dit bedrijf in Utrecht gemaakt

01:43
De OneLove-aanvoerdersband is enorm populair. Sinds de FIFA de band op het WK voetbal verbood, is de band een symbool van protest geworden. De banden worden in een fabriek in Utrecht gemaakt. De bestellingen zijn niet aan te slepen.
Bron: RTL Nieuws