Ga naar de inhoud
Sport

Formule 1-team Alpine boos op coureurs, maar ook op 'onlinehaat'

De Formule 1-coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso hebben hun renstal Alpine in de steek gelaten tijdens de sprintrace in Brazilië. Dat zei teambaas Otmar Szafnauer na de tumultueus verlopen race van 24 rondes over het Interlagos-circuit in São Paulo. Ocon en Alonso raakten elkaar met hun auto's twee keer in de openingsfase van de race, omdat ze elkaar geen ruimte wilden geven.

"Beide coureurs hebben het team vandaag in de steek gelaten", zei Szafnauer. Ocon en Alonso hadden zich respectievelijk als zesde en zevende gekwalificeerd voor de sprintrace en dus volop uitzicht op punten. Het ging echter helemaal mis omdat beide auto's beschadigd raakten toen Ocon en Alonso tegen elkaar aan reden. De Fransman en de Spanjaard moeten als gevolg daarvan de hoofdrace van zondag starten vanuit de achterhoede, vanaf de zeventiende en achttiende plaats.

Het leidde ook tot een stroom aan 'haatberichten' op sociale media. Alpine meldt in een verklaring dat tijdens de race 882 "giftige" berichten van soms racistische aard zijn binnengekomen, gericht aan de coureurs of andere leden van het team. "Daarvan waren er 162 heel giftig. Dit is onacceptabel."

Bron: ANP