Ga naar de inhoud
Helft veldspelers

Rood, rood, en nog 8 keer rood: Argentijnse bekerfinale loopt totaal uit de hand

De scheidsrechter had de rode kaart vaak nodig.

De Argentijnse bekerfinale tussen voetbalclubs Boca Juniors en Racing Club is geëindigd met slechts de helft van de veldspelers. WK-scheidsrechter Facundo Tello trok niet minder dan tien rode kaarten tijdens het verhitte duel.

Na de winnende treffer in de verlenging provoceerde de 19-jarige doelpuntenmaker Carlos Alcaraz van Racing de fans van Boca met een uitgebreide viering voor het blauw-gele vak. De spelers van Boca lieten Alcaraz weten dat ze hier niet van gediend waren, waarna een opstootje ontstond.

Bekijk de beelden:

De Argentijnse scheidsrechter Facundo Tello, die op het aankomende WK in Qatar actief zal zijn, stuurde vervolgens zeven spelers weg. Aan het begin van de verlenging hadden drie andere spelers ook al rood gezien. Zeven spelers van Boca kregen rood, drie van Racing. Alcaraz ontsnapte met geel.

Boca had na twintig minuten de score geopend via Norberto Briasco, Matías Rojas trok de stand drie minuten later gelijk. Alcaraz maakte zijn winnende doelpunt twee minuten voor het einde van de verlenging.

Bron: ANP