Ga naar de inhoud
Formule 1

Verstappens Red Bull krijgt boete van 7 miljoen voor overschrijding budgetplafond

Max Verstappen in zijn Red Bull. Beeld © Zuma Press

Red Bull Racing heeft een boete opgelegd gekregen van zeven miljoen dollar voor het overschrijden van de budgetregels vorig seizoen, toen Max Verstappen wereldkampioen werd. Dat heeft de FIA zojuist bekendgemaakt.

De renstal van Max Verstappen zou volgens de FIA vorig jaar meer geld hebben uitgegeven dan toegestaan voor de ontwikkeling van de nieuwe wagen. Red Bull heeft dat altijd ontkend, maar gaat nu wel akkoord met de opgelegde boete. 

Concurrentie

De concurrerende teams, met name Ferrari en Mercedes, hadden de afgelopen weken publiekelijk aangedrongen op een zware straf. 

Red
Lees ook:
Red Bull overtrad budgetregels Formule 1 in kampioensjaar Verstappen

Het bedrag dat Formule 1-teams mogen uitgeven aan de ontwikkeling van de wagens is aan een maximum gebonden om te voorkomen dat geld een te grote rol speelt. Afgelopen jaar was het maximum gesteld op 145 miljoen dollar. Red Bull zou dat volgens de FIA hebben overschreden. Met hoeveel werd niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een 'kleine overschrijding'.

Daarmee was vooraf al duidelijk dat Verstappens wereldtitel niet zou worden afgenomen. Dat zou wel het mogelijk geval zijn geweest bij een 'grote overschrijding'.