Ga naar de inhoud
Uit Champions League

Weer deceptie voor Ajax: dikke thuisnederlaag tegen Liverpool

Samenvatting: Ajax uitgeschakeld na verlies tegen Liverpool

04:01

Het is Ajax niet gelukt om zich te herpakken na drie nederlagen in poule A van de Champions League. De thuiswedstrijd tegen Liverpool werd opnieuw een afstraffing: 0-3.

Ajax moest wel heel veel geluk hebben om nog te overwinteren in de Champions League. Een eerste vereiste was dat de Amsterdammers vanavond zelf zouden winnen van Liverpool.

Het begon nog best aardig voor Ajax. Steven Berghuis schoot in de derde minuut een bijna niet te missen kans op de paal en Tadic kreeg een even grote kans (zie video hieronder). Maar het lukte Ajax niet om te scoren.

Liverpool, met Virgil van Dijk in de basis, deed dat wel. De eerste echte kans was direct raak. Een mooi uitgespeelde aanval werd afgemaakt door Mohamed Salah. Vlak daarna maakte Liverpool er bijna 0-2 van, maar de paal voorkwam dat.

Bob Marley helpt niet

Toen de Ajax-fans vlak na rust het traditionele 'every little thing's gonna be alright’ van Bob Marley zongen, maakte Liverpool er 0-2 van via Darwin Nuñez. Toen het heel snel daarna ook 0-3 werd door Harvey Elliott wist iedereen in de Johan Cruijff Arena dat het niet meer goed zou komen.

Ajax moet vrezen voor grote uitslag: 0-3 net na rust

01:03
De genadeklap van Liverpool, de 0-3 door Harvey Elliott

Ajax probeerde het in de tweede helft nog wel, maar kon na de nederlagen tegen Napoli (1-6 en 4-2) niet voorkomen dat het ook in deze Europese wedstrijd kansloos ten onder ging.

Waarschijnlijk wel overwinteren

Omdat Glasgow Rangers nog geen punt pakte in poule A (ook vanavond verloren de Schotten met 3-0 van Napoli) is de kans dat Ajax overwintert in Europa erg groot.

Alleen als Ajax volgende week in Glasgow met meer dan drie doelpunten verschil verliest, spelen de Amsterdammers na de winter niet in de Europa League. Maar dat is niet het toernooi waar de koploper in de eredivisie vindt dat het thuishoort. Het is slechts een schrale troost.