Ga naar de inhoud
Verstappen: 'Zware dag'

Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz (78) overleden 

Madx Verstappen omarmt Dietrich Mateschitz na een zege in Oostenrijk in 2018. Beeld © PA Images / Alamy - Sport

Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz is op 78-jarige leeftijd overleden. Topman Helmut Marko van Red Bull Racing maakte het overlijden van de Oostenrijkse miljardair gisteravond bekend.

Mateschitz richtte in 1984 de energiedrankfabrikant Red Bull op. Naast het Formule 1-team van onder anderen wereldkampioen Max Verstappen en het team Alpha Tauri zit Red Bull ook achter voetbalclub RB Leipzig en Red Bull Salzburg. Ook sponsort de energiedrankfabrikant veel individuele sporters.

"Met droefenis hebben we het nieuws over de dood van Dietrich Mateschitz vernomen", liet de Formule 1 weten. "De medeoprichter van Red Bull heeft een onvergetelijke bijdrage geleverd aan de Formule 1 en laat een blijvende nalatenschap achter."

Verstappen
Lees ook:
Verstappen op tweede startplek voor GP van de Verenigde Staten

Max Verstappen sprak na de kwalificatie van de Grote Prijs van de Verenigde Staten van een zware dag door het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. "Het is zwaar nieuws voor iedereen. Hij heeft veel betekend voor Red Bull en voor de sport. En voor mij en mijn carrière tot zover, eigenlijk heel mijn leven", zei Verstappen.

Verstappen blikte bij Viaplay nog even terug op het moment dat het nieuws over het overlijden van Mateschitz bekend werd. "Het nieuws kwam naar buiten net voor de kwalificatie. Dat hakte er bij iedereen wel even in en maakte het wel wat moeilijker. Maar je moet door en er het beste van maken."