Ga naar de inhoud
Kampioensrace Formule 1

Verstappen rijdt vooraan in nat Japan, race lag lang stil vanwege regen

Beeld © SIPA USA

Max Verstappen is om 7.00 uur in Japan vanaf poleposition begonnen aan de jacht op zijn tweede wereldtitel. De start van de Nederlander was goed. Hij reed vooraan, toen de race in ronde 3 werd stilgelegd vanwege de vele regen die valt en een aantal ongelukken op de baan.

Het regent op het circuit van Suzuka in Japan. Een uur voor de start van de Grote Prijs van Japan begon het druppelen boven het circuit van Suzuka en sindsdien is het niet meer droog geworden. De race werd stilgelegd en pas weer om 9.23 uur hervat.

De coureurs kunnen minder punten verdienen, omdat de race is ingekort. Uiterlijk drie uur na de start moet de race namelijk worden uitgereden, dus veel tijd is er niet meer. Verstappen kan vandaag alleen kampioen worden als hij 8 punten meer haalt dan concurrent Charles Leclerc en 6 punten meer dan teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen
Lees ook:
Verstappen zei na etentje met De Vries: bel Red Bull-baas Marko

Verstappen begon dus vooraan en het was nog even spannend of hij poleposition zou behouden, want de stewards riepen hem op met matje voor een onvoorzichtige beweging met zijn Red Bull, waarbij Lando Norris van McLaren een botsing maar net aan kon vermijden. Het leverde de Nederlander alleen een reprimande op.