Ga naar de inhoud
Matige race

Max Verstappen stelt wereldtitel weekje uit

Verstappen op het stratencircuit van Singapore Beeld © ANP

Max Verstappen moet zijn kampioensfeestje met nog zeker een week uitstellen. Om vandaag al de wereldtitel formule 1 te veroveren moest werkelijk alles meezitten, en dat gebeurde niet. En Verstappen zelf kende ook niet bepaald zijn beste weekend van het seizoen en eindigde op een teleurstellende zevende plek.

Na een ongekend succesvolle reeks resultaten in de afgelopen races kon Verstappen in theorie vandaag al zijn nieuwe wereldtitel veilig stellen. Maar dan moest hij om te beginnen de race winnen en moesten zijn enige twee overgebleven concurrenten Charles Leclerc en Sergio Perez uitvallen of anders zeker niet te hoog eindigen.

Het omgekeerde gebeurde: Het was juist Verstappen die teleurstelde, terwijl Perez en Leclerc op 1 en 2 eindigden. 

Jos
Lees ook:
Jos Verstappen: tweede wereldtitel Max kan wachten

Op zich was de race van Verstappen niet eens zo heel slecht te noemen. Het was een dag eerder misgegaan, toen Verstappens kwalificatie in het honderd liep door een rekenfout van zijn team. Zijn auto had te weinig brandstof, waardoor Verstappen zijn snelle ronde moest afbreken en vandaag moest starten vanaf de achtste plaats.

Knokken voor elke plek

En waar Verstappen zo'n achterstand in andere races in no time goedmaakte, liep het nu anders. Verstappen startte slecht en moest vervolgens knokken voor elke plek op het smalle stratencircuit. Dat lukte stap voor stap. Halverwege lag Verstappen vijfde, en lagen Perez en Leclerc nog soeverein op plek 1 en 2.  

Frustratie
Lees ook:
Frustratie bij Verstappen na brandstofblunder: 'Even tot rust komen'

Het verloop van de race hielp ook niet mee. Door de natte baan reed de ene na de andere coureur zijn auto in muren, waardoor de gele vlaggen en safetycars elkaar in hoog tempo opvolgden. Echt lekker in de race komen was er zo niet bij.

Koude banden

Het ging helemaal mis na de zoveelste safetycar, die er kwam seconden nadat Verstappen de pits was uitgereden. Na de herstart verslikte hij zich direct in een inhaalactie.

Hij hield zijn auto heel, maar moest daarvoor wel vol in de remmen, waarna hij meteen weer naar de pits moest voor nieuwe banden. Hij kwam terug op plaats 12, waarna het helemaal zeker was dat het kampioenschap vandaag in ieder geval nog niet beslist zou worden. In de slotfase reed hij zich wel nog op spectaculaire wijze terug in de punten, maar meer dan plek 7 zat er niet in. 

Winst was er voor Verstappens teamgenoot Sergio Perez, die daarmee belangrijke punten wegsnoepte bij Leclerc, waardoor Verstappens uitgangspositie voor volgende race nog rooskleuriger is.