Ga naar de inhoud
Sport

Wielrenner Quintana verlaat ploeg Arkéa-Samsic

Wielrenner Nairo Quintana verlaat aan het einde van dit jaar de ploeg Arkéa-Samsic. De 32-jarige Colombiaan kondigde dat nieuws zelf aan op Instagram. Hij had zijn contract op 16 augustus nog verlengd tot en met 2025. Dat was een dag voordat hij uit de uitslag van de Tour de France werd geschrapt. Quintana raakte zijn zesde plaats in het eindklassement kwijt omdat hij de verboden pijnstiller tramadol had gebruikt.

Quintana is bij het internationaal hof van sportarbitrage CAS in beroep gegaan tegen zijn diskwalificatie uit de Tour. "Ik ben optimistisch over de uitkomst, omdat ik eerlijk ben. Ik heb niets verkeerds gedaan", schrijft de klimmer, die in zijn carrière twee keer als tweede eindigde in de Tour de France.

"Ik wil Arkéa-Samsic bedanken voor de afgelopen drie jaar. We hadden ups en downs, maar ik heb al mijn ervaring kunnen geven aan een geweldig team. Ik heb punten kunnen halen om het team naar de World Tour te brengen, wat ook het doel was van mijn komst", aldus Quintana.

De oud-winnaar van de Ronde van Spanje en Ronde van Italië stopt niet. "Ik blijf koersen en wil laten zien waartoe ik in staat ben."

Bron: ANP