Ga naar de inhoud
Terug op oude nest

Phillip Cocu is de nieuwe trainer van Vitesse

Phillip Cocu. Beeld © PA Images

Phillip Cocu wordt de nieuwe trainer van Vitesse. Dat maakte de Arnhemse club vanavond bekend. Cocu volgt Thomas Letsch op, die onlangs vertrok naar het Duitse VfL Bochem.

Cocu zat zonder club sinds zijn ontslag eind 2020 bij Derby County in Engeland. Vitesse is bekend terrein voor de 51-jarige Eindhovenaar. Hij bracht al vijf seizoenen bij de eredivisieclub door als speler, van 1990 tot 1995. De trainer heeft een contract getekend tot half 2024.

'Prachtige herinneringen'

"Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment", zegt Cocu in een verklaring op de website van de club.

"Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan."

De vuurdoop van Cocu is aanstaande dinsdag. Dan leidt hij de training op Papendal. Zaterdag zit Cocu voor het eerst op de bank in de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Vitesse
Lees ook:
Vitesse ziet trainer Letsch overstappen naar Duitse club Bochum