Ga naar de inhoud
Van onze partner WPT Amsterdam

Kom kijken naar de Messi en Ronaldo van padel

Galán in de finale van Brussels Padel Open eerder dit jaar

Van 28 september tot en met 2 oktober vindt het World Padel Tour (WPT) in Nederland plaats. Op twee locaties in Amsterdam strijden de beste padelspelers ter wereld om de winst, spektakel gegarandeerd. Oud-tennisser John van Lottum is toernooidirecteur, staat zelf ook vaak op de baan en vertelt er graag meer over.

Het zal niemand ontgaan zijn dat padel de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt heeft. De van oorsprong Mexicaanse sport is in Spanje na voetbal de grootste sport en ook in ons eigen land schieten de padelbanen als paddenstoelen uit de grond.

Sociaal en toegankelijk

Volgens Van Lottum is de populariteit van de sport goed te verklaren. “Padel voldoet aan alle benodigde vinkjes voor een sport om groot te worden. Het is heel toegankelijk omdat iedereen het kan: jong, oud, man, vrouw, sportief of niet. Daarnaast is het een sociale sport, je speelt het met zijn vieren en sluit vaak af met een drankje. Ook het is geen sport die aan een bepaalde sociale klasse toebehoort, het is niet elitair maar ook geen volkssport. Tot slot zijn er geen specifieke kledingvoorschriften en hoef je niet van alles aan te schaffen, het enige wat je nodig hebt zijn tennisschoenen en een racket.”

Totaal ingemaakt

Zelf speelde Van Lottum zijn eerste potje padel met Ronald en Frank de Boer en Kees Kwakman. Met zijn verleden als tennisprof zag Van Lottum een potje tegen hen helemaal zitten, maar ondanks zijn ruime ervaring werd hij totaal ingemaakt door de oud-voetballers. “Mijn eerste reactie was dan ook dat het helemaal geen leuke sport was en ik het nooit meer wilde spelen. Daar kwam ik al gauw van terug, want het is natuurlijk een geweldige sport en nu sta ik op de baan zodra ik maar even tijd heb.”

Stip op de horizon

Ook op professioneel vlak houdt Van Lottum zich met de sport bezig. De afgelopen jaren opende hij met de andere initiatiefnemers van Plaza Padel zes verschillende vestigingen door het hele land. “Ons doel is natuurlijk om padel in Nederland nog meer op de kaart te zetten. Toen we hiermee begonnen hebben we een stip op de horizon gezet: een internationaal evenement met grote namen naar Nederland halen. Dat dat dan nu al lukt met het WPT, is echt geweldig.”

Legends toernooi

De grootste namen die tijdens het toernooi in actie zullen komen zijn Juan Lebrón en Ale Galán uit Spanje. “Zij zijn echt de beste spelers ter wereld, de Ronaldo en Messi van padel.” Omdat de sport in Nederland relatief jong is, doet ons land nog niet mee in de wereldtop. Toch krijgen de beste Nederlandse padelspelers de mogelijkheid om zich via een wildcard te plaatsen én er zullen een aantal Nederlandse ‘legendes’ in actie komen. “Op zaterdag vindt het Legends-toernooi plaats, oud-voetballers, -tennissers en -hockeyers zullen dan de strijd met elkaar aangaan. Denk aan namen als Arjen Robben, Robin van Persie, Frank en Ronald de Boer, Rafael van der Vaart en Raemon Sluiter.”

Zakelijk event

Behalve voor padel-fans is het WPT volgens Van Lottum ook erg interessant voor de zakelijke markt, hiervoor zijn speciale VIP-tickets beschikbaar. “Het is een perfect evenement om met collega’s, klanten of andere zakelijke relaties naartoe te gaan. Het VIP-gedeelte hebben we, passend bij de sport, heel informeel en toegankelijk gehouden. Geen skybox-idee dus, maar natuurlijk wel elke avond eten van top-kwaliteit en entertainment in de vorm van optredens en dj’s.” Voor de meeste dagen van het toernooi zijn nog enkele VIP-tickets te krijgen.

Meer weten over het World Padel Tour Amsterdam Open? Ga naar de website voor alle informatie en bestel meteen je tickets. De finale van het WPT wordt op zondag 2 oktober live uitgezonden bij RTL 7.