Niet zo bedoeld

Klimaatactivist steekt zichzelf op de baan in brand bij Laver Cup

23 september 2022 18:24 Aangepast: 23 september 2022 22:40

Een klimaatactivist heeft zichzelf tijdens het tennistoernooi om de Laver Cup op de baan, waarschijnlijk onbedoeld, in brand gestoken. Tijdens de partij tussen Stefanos Tsitsipas en Diego Schwartzman kwam een man de hardcourtbaan van The O2 in Londen op, met een aansteker in zijn hand. Zowel de baan als zijn rechterarm vatte even vlam.

Het lijkt erop dat de man niet de bedoeling had zichzelf in brand te steken. Hij raakte duidelijk in paniek toen zijn arm vlam vatte en doofde het vuur zelf met slaande bewegingen.

De man had een wit T-shirt aan met daarop in zwarte letters een tekst. Daarop leek een protest tegen het gebruik van privévliegtuigen te staan. Heel wat tennissers die meedoen aan de Laver Cup zijn met privéjets naar Londen gereisd.

Vanaf de tribune werd het incident gefilmd:

Het vuur was al snel weer gedoofd, waarna de man door beveiligers werd afgevoerd. De Argentijn Schwartzman liet de organisatie nog even naar de baan kijken, waar wat brandschade was ontstaan. Met een natte doek werd de baan schoongemaakt. De partij werd daarna hervat.

De Griek Tsitsipas won in twee sets (6-2, 6-1) en bezorgde Team Europa zo het tweede punt in de wedstrijd tegen Team Wereld. Eerder had de Noor Casper Ruud al gewonnen van de Amerikaan Jack Sock.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee klimaatactivisten lijmen handen vast aan schilderij Van Gogh

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore