Ga naar de inhoud
Bekijk de samenvatting

Liverpool straft zwak spel Ajax pas in voorlaatste minuut af

Samenvatting: Ajax moet in slotfase toch buigen voor Liverpool

06:05

Ajax heeft zijn tweede wedstrijd in deze Champions League-campagne afgesloten met een nipte nederlaag tegen Liverpool. Lang leken de Amsterdammers op Anfield af te stevenen op een onverdiend gelijkspel, maar in de 89ste minuut kreeg Liverpool dan toch nog loon naar werken (2-1).

Het late doelpunt van Joel Matip was de knock-out voor Ajax, dat er grote delen van het duel niet aan te pas was gekomen. Vooral in de tweede helft liepen de Amsterdammers bijna voortdurend achter de feiten aan en mochten ze van geluk spreken dat Liverpool de overmacht niet eerder wist om te zetten in een doelpunt.

Formidabele gelijkmaker Kudus

In de eerste helft leken de ploegen iets meer aan elkaar gewaagd, al kwam dat vooral door de formidabele gelijkmaker van Mohammed Kudus in de 27ste minuut. De 1-1 kwam tot stand door een streep in de linkerbovenhoek waaraan liefst 26 passes van Ajax voorafgingen.

Club
Lees ook:
Club Brugge wint ruim bij FC Porto, Leverkusen klopt Atlético

Tot die belangrijke goal had Ajax vergeefs gezocht naar een antwoord op het fel jagende Liverpool. Dat was in de 17de minuut verdiend op voorsprong gekomen na een bekeken schuiver van Mohamed Salah, maar had in de tien minuten tot Ajax' gelijkmaker nog wel één of twee keer doel kunnen treffen.

Reflexen keeper Pasveer

Her was aan doelman Remko Pasveer te danken dat Ajax zonder achterstand de rust haalde. Hij voorkwam met mooie reflexen dat Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dijk scoorden.

In de tweede helft kreeg de ploeg van trainer Alfred Schreuder nog wel een mogelijkheid op de 1-2, maar Daley Blind kopte in vrijstaande positie naast. In de slotfase verhoogde Liverpool de druk. Salah schoot eerst nog op de paal, voordat Matip raak kopte.

Bekijk ook: Schreuder: 'Logisch dat je niet alle duels wint'

02:29