Twee Nederlanders in race

Nyck de Vries maakt dit weekend Formule 1-debuut

10 september 2022 12:38 Aangepast: 10 september 2022 13:06
Nyck de Vries. Beeld © ZUMA Press

Tijdens de Grote Prijs van Italië doen dit weekend twee Nederlanders mee. Naast Max Verstappen maakt Nyck de Vries zijn opwachting morgen in de hoofdrace; het wordt zijn debuut.

Williams Racing heeft bekendgemaakt dat de 27-jarige Nyck de Vries de plek in neemt van Alex Albon. De Thais-Britse coureur voelde zich niet goed en blijkt een blindedarmontsteking te hebben.

De Vries zit vandaag in de derde vrije training en de kwalificatie al in diens auto en ook morgen in de daadwerkelijke race.

Vaste plek

De Vries kwam dit seizoen al een paar keer in actie als vervanger bij enkele trainingen. Maar nu mag hij dus eindelijk het hele weekend rijden.

Alle teams in de Formule 1 zijn verplicht om gedurende het seizoen in ieder geval twee keer een andere coureur een vrije training te laten rijden. Maar nu pakt het dus nog gunstiger uit voor De Vries.

De 27-jarige Fries reed voor Williams eerder dit jaar al in de GP van Spanje een vrije training, zoals hij dat ook al deed voor Mercedes in Frankrijk. Voor Mercedes reed hij de afgelopen jaren in de elektrische raceklasse Formule E. Hij aast op een plek in de Formule 1 voor volgend jaar en weet dat er bij onder meer Williams nog een plek vrij is naast Albon. Ook is hij al in verband gebracht met Alpine.

Vrijdag kwam De Vries op Monza nog in actie in de Aston Martin in plaats van de Duitser Sebastien Vettel. Hij reed in totaal 22 ronden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verstappen moet na motorwissel vijf plekken terug in Monza

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore