Ga naar de inhoud
Sport

Oud-schaatser Kramer als directeur verder bij Jumbo-Visma

Sven Kramer blijft verbonden aan Jumbo-Visma. De 36-jarige Fries, die na de Olympische Spelen van Beijing zijn schaatsloopbaan beëindigde, wordt bij de gecombineerde schaats- en wielerploeg directeur business development. Kramer gaat zich in die rol onder meer toeleggen op het management en de zakelijke ondersteuning van de schaatsploeg. Ook zet de viervoudig olympisch kampioen zijn netwerk in voor de verdere commerciële groei van de organisatie.

"Ik zie deze nieuwe stap als een groot avontuur, net zoals ik ooit mijn topsportcarrière ben begonnen", zegt Kramer. "De afgelopen maanden heb ik naast wat rust ook vooral veel gesprekken gevoerd over deze nieuwe rol. We hebben er de tijd voor genomen om te zorgen dat iedereen in zijn kracht staat. Uiteindelijk moeten we met elkaar de goede voorwaarden creëren, zodat onze atleten optimaal kunnen presteren."

Algemeen directeur Richard Plugge is blij dat Kramer verbonden blijft aan het team. "Wij willen topsporters ook na hun carrière helpen zich te ontwikkelen. Sven is als schaatser altijd een ambassadeur geweest voor de sport in het algemeen en ons team in het bijzonder. Sven kan met zijn netwerk, mentaliteit en ervaring in de topsport een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere groei van ons team."

Schaatscoach Jac Orie denkt dat Kramer zijn nieuwe rol goed past. "Sven is een persoonlijkheid die altijd het allerbeste nastreeft en ik denk dat hij daarmee ook binnen de gehele organisatie, en de schaatsploeg in het bijzonder, in deze nieuwe rol van grote waarde kan zijn."

Bron: ANP