Ga naar de inhoud
Sport

Swiatek moeizaam voor het eerst naar kwartfinales in New York

De Poolse tennisster Iga Swiatek heeft zich voor het eerst verzekerd van een plek in de kwartfinales van de US Open. De nummer 1 van de wereld had veel moeite om zich te ontdoen van de Duitse Jule Niemeier, maar won wel in drie sets: 2-6 6-4 6-0.

De Duitse Niemeier (23), de nummer 108 van de wereld, won verrassend de eerste set in het Louis Armstrong Stadium, maar ze kon haar hoge niveau niet vasthouden. In de tweede set verloor ze liefst vier keer haar servicegame, waardoor Swiatek langszij kon komen. In de derde set was van spanning geen sprake meer en na 2 uur en 22 minuten benutte Swiatek haar eerste wedstrijdpunt met een sterke forehand, die de Duitse te machtig was.

"Ik ben trots dat ik het heb omgedraaid. Ik heb mijn ervaring gebruikt om mijn niveau de hele wedstrijd vast te houden", zei de zichtbaar opgeluchte Swiatek, die 19 winners sloeg en 31 onnodige fouten noteerde. Ze profiteerde van liefst dertien dubbele fouten van haar opponente, die onlangs op Wimbledon nog de kwartfinales haalde.

Swiatek (21) neemt het bij de laatste acht op tegen de Amerikaanse Jessica Pegula, die eerder op de dag de Tsjechische Petra Kvitova met 6-3 6-2 versloeg.

Vorig jaar verloor Swiatek, tweevoudig winnares van Roland Garros, in de vierde ronde in New York.

Bron: ANP