Ga naar de inhoud
Dutch Grand Prix

'Max-zondag' op Zandvoort: Verstappen wil succes vorig jaar herhalen

Max Verstappen krijgt vandaag de kans om zijn zegetocht van vorig jaar in de Dutch Grand Prix te herhalen. De regerend wereldkampioen van Red Bull start evenals in de editie van 2021 van poleposition op het circuit van Zandvoort. Inhalen op het smalle en bochtige circuit in de duinen is lastig.

Vorig jaar hield de coureur van Red Bull 72 ronden lang de vlak achter hem rijdende Lewis Hamilton van Mercedes van zich af. Dit jaar lijkt hij vooral strijd te moeten leveren met Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Fractie sneller

De twee rijders van Ferrari vertrekken vlak achter Verstappen vanaf de tweede en derde startplek. Leclerc was in de kwalificatie een fractie - 21 duizendsten van een seconde - langzamer dan de Nederlander.

Verstappen
Lees meer
Verstappen pakt opnieuw poleposition op Zandvoort

Verstappen kan zijn vierde race op rij winnen en daarmee zou hij de leiding in het kampioenschap nog verder verstevigen. Hij heeft nu al 93 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Pérez en 98 punten meer dan Leclerc.

De Nederlander kan rekenen op de steun van naar verwachting 105.000 fans op de tribunes. Het publiek was gisteren al uitzinnig van vreugde, zoals op deze video te zien is:

Zandvoort kleurt oranje: ‘Het is heel gezellig’

02:14

Rookpotgooier

Een iets te enthousiaste toeschouwer gooide tijdens de kwalificatie een rookpot op de racebaan. Hij werd kort daarna aangehouden en overgedragen aan de politie. De man uit Borne is intussen weer op vrije voeten, maar blijft verdachte. Zijn zaak zal later behandeld worden.

De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft de bezoekers opgeroepen om vandaag fakkels en ander vuurwerk thuis te laten.

Man
Lees meer
Man die rookpot op circuit Zandvoort gooide weer vrij, maar blijft verdacht

Twaalf treinen per uur

Om de ruim 100.000 toeschouwers te verwerken zet de NS ook vandaag vanaf 08.00 uur twaalf treinen per uur in om fans vanuit Haarlem en Amsterdam naar Zandvoort te vervoeren en vice versa. Dit betekent iedere 5 minuten een trein, zoals in het hele Formule 1-weekend het geval was.

Zandvoort ontving vrijdag zo'n 95.000 racefans tijdens de vrije trainingen. Gisteren waren ruim 105.000 mensen aanwezig tijdens de kwalificatie.

De NS kan 10.000 reizigers per uur naar Zandvoort aan Zee brengen. Daarvoor zijn ruim 300 extra NS-medewerkers in touw en rijden de treinen met de maximale lengte.

Bekijk ook: Kan Zandvoort cashen met de Formule 1?

03:23
Dit is het eerste jaar dat Zandvoort flink kan cashen met de Formule 1. Tenminste, is dat wel zo? De organisatie kost een behoorlijke smak geld.