Ga naar de inhoud
Massasprint

Bennett wint opnieuw etappe in Vuelta: sprint naar zege in Breda

Sam Bennett wint de sprint in Breda in de derde etappe van de Ronde van Spanje. Beeld © ANP / Belga Photo / Luc Claessen

De derde etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Ier Sam Bennett. De renner van Bora-hansgrohe won de massasprint in Breda, de start- en finishplaats van de Vueltarit. Het was de laatste rit die in Nederland werd verreden, dinsdag gaat de ronde verder in Spanje.

De Deen Mads Pedersen ging als tweede over de finish, de Brit Daniel McLay als derde. Het is de tweede etappezege op rij voor Bennett, die gisteren ook al de sprint won in Utrecht. 

De Italiaan Edoardo Affini nam de leiderstrui over van Mike Teunissen. Daarmee bleef de rode trui in bezit van Jumbo-Visma, dankzij de winst in de ploegentijdrit waarmee de Vuelta vrijdag in Utrecht begon. Dat de Italiaan de rode trui mocht overnemen was zo afgesproken, vertelde de Nederlander na afloop van de koers in gesprek met de NOS. 

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe Vuelta-leider Teunissen: mooi dat ploeg mij dit gunt

Zoals aangekondigd ging Julius van den Berg meteen na de officiële start in de aanval. De Nederlander van EF Education-EasyPost veroverde zaterdag de bergtrui en wilde op de Rijzendeweg in Woensdrecht opnieuw voor de punten gaan. Hij kreeg zes renners mee, onder wie beroepsaanvaller Thomas De Gendt uit België. Van den Berg had als voordeel dat hij als inwoner van Roosendaal de regio goed kent.

De voorsprong schommelde lang tussen de 2 en 3 minuten. Kort voor de 'klim' was het verschil nog steeds 1 minuut en begon het spel om de bergpunten. De Gendt bleek ook geïnteresseerd en won de sprint, vóór Van den Berg, die de trui dinsdag in Baskenland weer mag dragen.

Van
Lees ook:
Van den Berg in bergtrui Vuelta naar Spanje

Het peloton liet de groep nog even vooruit rijden. Met name de ploegen Alpecin-Deceuninck (Merlier) en Trek-Segafredo (Pedersen) waren actief. Een kilometer of 15 voor de finish kwam een einde aan de lange ontsnapping. Bennett, in positie gebracht door Danny van Poppel, was de sterkste in de massasprint.