Ga naar de inhoud
Vuelta in Nederland

Mike Teunissen neemt rode trui over in Vuelta, etappe voor Bennett

Mike Teunissen is de nieuwe leider in de Vuelta. Beeld © ANP

De tweede etappe van de Ronde van Spanje is gewonnen door de Ier Sam Bennett. De renner van Bora-Hansgrohe was in een massasprint te sterk voor Mads Pedersen en Tim Merlier. De Nederlander Mike Teunissen neemt de rode leiderstrui over van ploeggenoot Robert Gesink.

De overwinning van de Ier is verrassend omdat hij al het hele jaar in grote vormcrisis verkeert.

De etappe leidde het peloton van Den Bosch naar Utrecht, waar de ronde gisteren van start ging met een ploegentijdrit. Een kopgroep van vijf man maakte zich los uit het peloton, maar ze kregen weinig ruimte van de sprintersploegen. Een massasprint was dan ook onvermijdelijk.

De openingsrit van gisteren, een ploegentijdrit in Utrecht, werd gewonnen door de Nederlandse equipe van Jumbo-Visma. De ploeg had toen een mooi eerbetoon in petto voor de superknecht Robert Gesink: hij mocht als eerste de streep passeren en kreeg zo de rode leiderstrui om de schouders.

Twee leiderstruien

Morgen rijdt zijn ploeggenoot Mike Teunissen in de rode trui. Hij kwam als vierde over de streep, en schuift vanwege de bonificatieseconden op naar de bovenste plek in het klassement. De leiderstrui in een grote ronde is geen onbekende voor hem: in 2019 droeg hij twee dagen de gele trui in de Tour de France.

Ook de Nederlander Julius van den Berg (EF Education-EasyPost) zal morgen gemakkelijk te herkennen zijn: hij kwam als eerste boven op de Amerongse Berg en start in de blauwe bollentrui van het bergklassement. De derde etappe in en rond Breda zal de laatste in Nederland zijn van deze Vuelta-editie.

Gesink
Lees ook:
Gesink is zijn ploeggenoten enorm dankbaar voor rode leiderstrui