Sport

Vandoorne volgt De Vries op als wereldkampioen Formule E

14 augustus 2022 10:10

De Belgische autocoureur Stoffel Vandoorne heeft de wereldtitel in de elektrische raceklasse Formule E veroverd. Vandoorne is de opvolger van zijn Nederlandse teamgenoot Nyck de Vries, die vorig jaar de titel veroverde namens Mercedes. De 30-jarige Belg stelde het kampioenschap veilig tijdens de slotrace van het seizoen in Seoul.

Vandoorne verdedigde daarin een voorsprong van 21 punten op Mitch Evans, de Nieuw-Zeelander die een dag eerder in de Zuid-Koreaanse hoofdstad de vijftiende E-prix van het seizoen had gewonnen. Evans kwam zondag in de kwalificatie echter niet verder dan de dertiende plaats, terwijl Vandoorne vanaf de vierde plek startte.

De Nieuw-Zeelander wist in de race weliswaar wat posities op te schuiven, maar niet genoeg om de Belg van de titel af te houden. Vandoorne eindigde als tweede achter de Zwitser Edoardo Mortara en bezorgde Mercedes een afscheid in stijl. Mercedes vertrekt na drie jaar al weer uit de Formule E, om zich volledig te focussen op de Formule 1. De Vries viel vroeg in de race uit na een botsing met de Duitser Pascal Wehrlein.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore