Ga naar de inhoud
Sport

Serena Williams lijkt punt te zetten achter tenniscarrière

Serena Williams. Beeld © ZUMA Press

Tennisser Serena Williams lijkt zich op te maken voor haar afscheid als tennisser. "Ik heb nooit van het woord pensioen gehouden. Ik wil jullie vertellen dat ik evolueer, weg van tennis, naar andere dingen die belangrijk voor me zijn. Ik ga genieten van de komende weken", liet de 40-jarige Amerikaanse optekenen door Vogue. Eind deze maand begint de US Open.

Williams won in haar carrière 23 grandslamtitels. Gisteren won ze weer haar eerste wedstrijd in ruim een jaar tijd. De tennisster kwam vanwege een blessure lange tijd niet in actie.

Gezin uitbreiden 

In het interview met Vogue zegt de 40-jarige Williams onder meer dat haar beslissing is beïnvloed door de wens om haar gezin uit te breiden. In 2017 beviel ze van haar eerste kind, Olympia. "Ik heb nooit willen kiezen tussen tennis en een gezin. Ik denk niet dat dat eerlijk is. Als ik een man zou zijn, had ik dit niet geschreven omdat ik dan door zou gaan met spelen én winnen, terwijl mijn vrouw het fysieke werk deed om ons gezin uit te breiden."

Williams suggereert dat haar laatste toernooi de US Open zal zijn. Dit toernooi begint later deze maand begint en duurt tot begin september. 

Serena
Lees ook:
Serena Williams bekijkt tennistoekomst van dag tot dag
Bron: RTL Nieuws / ANP