Sport

Teambaas Formule 1-team Alpine baalt van coureur Piastri

08 augustus 2022 10:51

Teambaas Otmar Szafnauer van Formule 1-team Alpine is zwaar teleurgesteld in Oscar Piastri, "Ik had meer loyaliteit verwacht", moppert hij in Spaanse media. "We hebben miljoenen euro's in hem geïnvesteerd en hem zijn eerste meters in een Formule 1-auto laten maken. Dus ik snap echt niet waarom hij naar een ander team wil. Ik ben in 1989 in de Formule 1 begonnen en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het draait hier om de integriteit van een persoon. Zoiets doe je gewoon niet."

Alpine maakte onlangs bekend dat Piastri de nieuwe coureur naast Esteban Ocon wordt. De Australiër is nu al reservecoureur bij de renstal. Hij zou vanaf volgend jaar Fernando Alonso opvolgen. Piastri won in december de wereldtitel in de Formule 2. Een jaar daarvoor verzekerde hij zich van de eindzege in de Formule 3.

Piastri ontkent dat hij een nieuw contract heeft bij Alpine. Hij lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een overgang naar McLaren. "Maar we hebben een contract met Piastri, dat hij in november heeft getekend", benadrukt Szafnauer. "We hebben met onze advocaten gesproken en zij zeggen dat het een bindend contract is."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore