Ga naar de inhoud
Formule 1

Max Verstappen wint GP van Frankrijk, grote concurrent Leclerc crasht

Max Verstappen vandaag tijdens de GP van Frankrijk. Beeld © ANP

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Frankrijk gewonnen. Hij profiteerde maximaal van de crash van Charles Leclerc. Verstappen loopt hiermee nog meer uit in het WK-klassement.

Verstappen begon vandaag vanaf de tweede startpositie aan de race. De grootste concurrent van Verstappen, Charles Leclerc van Ferrari, startte op poleposition. 

Leclerc wist zijn eerste plek tot de achttiende ronde te behouden, maar hij crashte in een bocht en schoof zo de banden in. Over de radio sprak de coureur over een probleem met het gaspedaal. 

Verstappen was toen net de pits in geweest voor nieuwe banden, waardoor hij was teruggevallen naar de zevende plaats. Andere coureurs gingen na de crash van Leclerc, toen de safetycar op het circuit reed, de pits in. Daardoor kwam Verstappen voor het eerst in de race aan de leiding.

Hij wist de eerste plaats te behouden tot het einde van de race. Lewis Hamilton eindigde op de tweede plaats, voor zijn teamgenoot bij Mercedes George Russell.

Klassement 

Verstappen zegevierde vorig jaar ook op Circuit Paul Ricard. Hij leidt op dit moment het klassement voor het WK en loopt door zijn winst vandaag verder uit op Leclerc. Verstappen staat 63 punten voor op Leclerc. 

Volgende week rijden de coureurs de Grand Prix van Hongarije, daarna is de zomerstop.

Wangedrag
Lees ook:
Wangedrag Formule 1-fans, is dat wel aan te pakken? 'Dronken mannen zijn haantjes'