Ga naar de inhoud
EK voetbal voorbij

Nog meer pech voor Oranje: Lieke Martens geblesseerd naar huis

Lieke Martens Beeld © Pro Shots / Remko Kool

Het zit het Nederlands elftal bepaald niet mee. Sterspeler Lieke Martens (29) heeft het trainingskamp van de Oranje Leeuwinnen, en dus ook het EK in Engeland, geblesseerd moeten verlaten. De aanvaller kampt met een voetkwetsuur.

De KNVB meldt dat Martens de blessure opgelopen heeft in de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland, waarin ze voortijdig naar de kant werd gehaald.

Toen won Oranje met 4-1 en werd de kwartfinale tegen Frankrijk behaald. Dat duel wordt aanstaande zaterdag gespeeld.

Geen vervanger

"Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons", aldus bondscoach Mark Parsons, die geen vervanger mag oproepen voor Martens.

"Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen."

Meer pech

De Leeuwinnen kampen dit toernooi met wel meer pech. Topscorer Vivianne Miedema miste twee groepswedstrijden vanwege een coronabesmetting. Middenvelder Jackie Groenen ontbrak in één wedstrijd om dezelfde reden.

Tijdens het openingsduel met Zweden kwam keeper Sari van Veenendaal hard in botsing. Zij speelde de wedstrijd niet uit en bleek na afloop te geblesseerd om bij de groep te kunnen blijven. Haar EK zat er toen al op.

Kritiek

Martens draaide een uiterst moeizaam EK. De aanvaller, die FC Barcelona gaat verlaten, maakte weinig indruk.

"Ik ben heel kritisch op mezelf en er moet meer gebracht worden" sprak ze in het Algemeen Dagblad over haar eigen prestaties. "Er wordt heel kritisch naar mij gekeken en dat is ook goed, daar heb ik zelf voor gezorgd. Ik denk wel dat als het team het beter doet, je ook een betere Lieke Martens ziet."

Ze krijgt dus geen kans op sportieve revanche dit EK.