Sport

Van de Zandschulp neemt fouten voor lief tegen 'gretige' Nadal

05 juli 2022 02:10

Botic van de Zandschulp speelde in de vierde ronde van Wimbledon tegen Rafael Nadal met wat meer risico in zijn spel dan gebruikelijk. Dat hij op het Centre Court wat meer fouten maakte, nam hij voor lief. Hij noteerde in drie sets 34 onnodige fouten.

"Ik denk dat als je té defensief speelt hij het initiatief overneemt. Daarom speelde ik bijvoorbeeld iets agressiever op zijn tweede service", zei Van de Zandschulp (26), die met 6-4 6-2 7-6 (6) verloor van de nummer 4 van de wereld.

"Ik vond hem hier weer wat aanvallender spelen dan op Roland Garros. Bij elke korte bal of slice die je slaat, neemt hij het initiatief over. Hij is gewoon heel erg gretig om elk punt te winnen. En hij serveerde verrassend goed, een stuk beter dan in de laatste wedstrijden die ik van hem heb gezien op gras."

Van de Zandschulp was tevreden over zijn niveau bij zijn eerste optreden op het Centre Court. "Ik vind dat ik een goede eerste en een goede derde set heb gespeeld. Het was zonde dat ik op 5-4 werd gebroken en toen liep het iets te snel weg in de tweede set", aldus Van de Zandschulp.

"Hij had het momentum tot 5-3 in de derde set en toen ik hem terugbrak, wisselde het momentum een beetje. Ik begon steeds meer te geloven in mijn kansen om de set te pakken." Op matchpoint miste de nummer 25 van de wereld echter een smash. "Ik moet zeggen dat ik normaal niet zo snel een smash mis. Het was een mogelijkheid om naar 7-7 te gaan, maar het werd ook wat donkerder. Ik sloeg hem net naast de lijn. Jammer dat het op 7-6 in de tiebreak gebeurde."

Ondanks de nederlaag in drie sets had Van de Zandschulp genoten van het podium waarop hij stond. "De sfeer was geweldig en pas op het einde, toen ik terugkwam, kreeg ik die volledig mee. Iedereen houdt hier toch ook wel van Nadal, al is Roger Federer nog wel populairder."

De Nederlander komt pas over twee weken weer in actie, dan op het graveltoernooi van Hamburg. "Ik kijk terug op een goed Wimbledon en heb veel potten op gras kunnen spelen. Er zit zeker nog verbetering in, bijvoorbeeld in het wegnemen van tijd bij mijn tegenstander. Dat zit nog niet helemaal in mijn systeem, maar daar gaan we weer hard aan werken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore