Sport

Formule 1-coureur Zhou ongedeerd na horrorcrash op Silverstone

03 juli 2022 22:15 Aangepast: 03 juli 2022 22:30
De crash van Zhou op Silverstone. Beeld © ANP

De Chinese Formule 1-coureur Zhou Guanyu heeft geen noemenswaardig letsel overgehouden aan zijn zware crash vlak na de start van de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Dat heeft Zhou zijn fans op Twitter laten weten.

Zijn team Alfa Romeo laat ook weten dat de 23-jarige coureur volgende week bij de Grote Prijs van Oostenrijk gewoon zal racen.

Halo redde leven

De crash tijdens de race vanmiddag zag er spectaculair uit. Zhou sloeg over de kop en schoof tientallen meters door, terwijl de vonken van het asfalt spatten.  "De halo heeft mij gered", zei Zhou over de beschermbeugel die sinds enkele jaren verplicht is gemonteerd op de cockpit van de auto's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse GP kort na de start stilgelegd na zware crash

Vlak na de start verloor de Brit George Russell de controle over zijn Mercedes en ramde vol de zijkant van de auto van Zhou, die ondersteboven werd geduwd en op hoge snelheid door de grindbak vloog. Door de klap vloog hij zelfs over de bandenstapel, waar hij tegen de hekken knalde.

Het duurde even voordat de hulpdiensten de Chinees konden bevrijden uit het wrak, dat tussen de stapel banden en het hekwerk lag ingeklemd.

Per brancard afgevoerd

Hij werd per brancard afgevoerd naar de medische post op het circuit, waar al vrij snel de geruststellende mededeling naar buiten kwam dat Zhou bij bewustzijn was, kon praten en geen breuken had opgelopen. Even later volgde het bericht dat hij praktisch ongedeerd uit de crash was gekomen.

De crash zorgde er voor dat de race een uur lang werd stilgelegd. Na een uur schoten de bolides weer uit de startblokken voor de rest van de wedstrijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sainz sprakeloos: na 150 races eindelijk een overwinning

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore