Ga naar de inhoud
Tennis

Ook Botic van de Zandschulp bereikt laatste 16 op Wimbledon

Botic van de Zandschulp in zijn partij tegen Gasquet. Beeld © AP

Na Tim van Rijthoven heeft ook Botic van de Zandschulp zich geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon. De Nederlandse tennisser was in vier sets te sterk voor Richard Gasquet, de Franse nummer 69 van de wereld: 7-5, 2-6, 7-6, 6-1.

Gasquet en de als 21ste geplaatste Van de Zandschulp hielden elkaar lang in evenwicht. De Nederlander trok de eerste set naar zich toe, waarna zijn tegenstander vrij simpel de tweede set pakte.

Derde set doorslaggevend

De tiebreak in de derde set was doorslaggevend: beide spelers kwamen op setpoint, maar het was uiteindelijk Van de Zandschulp die er eentje benutte. In de vierde set was de Nederlander oppermachtig.

De 26-jarige Van de Zandschulp speelt in de volgende ronde tegen Rafael Nadal, die in drie sets afrekende met de Italiaan Lorenzo Sonego. De 36-jarige Nadal, de nummer 4 van de wereld, aast in Londen op zijn 23ste grandslamtitel en zijn derde van het jaar.

Vierde ronde

Gisteren was Van Rijthoven, die vlak voor het toernooi een wildcard kreeg, de eerste Nederlander in achttien jaar die de vierde ronde wist te halen op Wimbledon. In 2004 reikte Sjeng Schalken tot de kwartfinales, waarin hij in drie sets verloor van de Amerikaan Andy Roddick.

Buitenlandse
Lees ook:
Buitenlandse media lovend over Van Rijthoven: 'Een sprookje'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore