Ga naar de inhoud
Sport

Van Rijthoven staat in achtste finale Wimbledon tegenover titelhouder Djokovic

Novak Djokovic is in de vierde ronde van Wimbledon de tegenstander van Tim van Rijthoven. De Servische titelhouder was vandaag veel te sterk voor zijn landgenoot Miomir Kecmanovic. Het werd 6-0 6-3 6-4.

De 35-jarige Djokovic, momenteel de nummer 3 van de wereld, had een uur en 52 minuten nodig om zich te ontdoen van de als 25e geplaatste Kecmanovic. In de derde set serveerde hij al bij 5-2 voor de wedstrijd, maar de nummer 3 van de wereld maakte het na een aantal schoonheidsfoutjes pas twee games later af.

'Ik speel beter en beter'

"Ik begon met een goede focus en intensiteit. Ik speel beter en beter naarmate het toernooi vordert en je hoopt erop dat je elke wedstrijd beter gaat spelen. So far, so good", zei Djokovic na afloop.

Sprookje
Lees ook:
Sprookje Van Rijthoven gaat verder: eerste Nederlandse man sinds 2004 in achtste finale op Wimbledon

Twintigvoudig grandslamkampioen Djokovic gaat voor zijn vierde opeenvolgende titel op Wimbledon. In 2017 verloor hij er voor het laatst, van de Tsjech Tomas Berdych.

Duel is op zondag

Eerder vandaag won de Nederlandse Tim van Rijthoven in de derde ronde van Wimbledon. Hij ontdeed zich vandaag in drie sets van Nikoloz Basilasjvili uit Georgië. De laatste keer dat een Nederlandse man zich plaatste voor de vierde ronde was in 2004.

Het duel tussen Van Rijthoven en Djokovic wordt zondag gespeeld. 'Middle Sunday' was altijd een rustdag op Wimbledon, maar die traditie is komen te vervallen.

Oud-trainster
Lees ook:
Oud-trainster Tim van Rijthoven wist het al toen hij 3 jaar was: 'Beter dan alle anderen'
Bron: RTL Nieuws / ANP