Ga naar de inhoud
Sport

Sprinter Martina ontbreekt in estafetteploeg voor WK atletiek

Churandy Martina ontbreekt in de estafetteploeg op de 4x100 meter die volgende maand meedoet aan de WK atletiek in Eugene. De 37-jarige sprinter, Nederlands recordhouder en vijf keer deelnemer aan de Olympische Spelen, behoort niet tot het gezelschap dat is uitverkoren voor de mondiale titelstrijd van 15 tot en met 24 juli in de Verenigde Staten.

Martina kondigde bij aanvang van het zomerseizoen aan dat hij zijn carrière voorlopig nog niet wil beëindigen en hij zinspeelde zelfs op deelname aan de Spelen van 2024 in Parijs. Hij wilde graag ook van toegevoegde waarde zijn voor de estafetteploeg, die op de 4x100 meter bij de wereldtop hoort. De technische staf passeert hem echter voor de WK. Joris van Gool, Raphael Bouju, Hensley Paulina, Elvis Afrifa, Taymir Burnet en Xavi Mo Ajok zijn opgenomen in de ploeg.

De vier atleten die vorige zomer stuntten op de Olympische Spelen met een zilveren medaille op de 4x400 meter estafette, zijn ook geselecteerd voor de WK atletiek. Liemarvin Bonevacia, Tony van Diepen, Ramsey Angela en Terrence Agard maken deel uit van de ploeg die op jacht gaat naar nieuw succes. Jochem Dobber, die vorig jaar op de Spelen in Tokio in de series liep en daardoor ook een medaille kreeg, ontbreekt in de WK-ploeg.

Femke Bol en Lieke Klaver zijn de kopvrouwen van de ploeg voor de 4x400 meter, waarin geen plek is voor Lisanne de Witte. Marije van Hunenstijn, de zussen Naomi en Zoë Sedney en routinier Jamile Samuel vormen de kern van de ploeg op de 4x100 meter. Dafne Schippers maakt geen deel uit van het estafetteteam. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter gaf al te kennen dat ze niet meedoet aan de WK.

Bron: ANP